Bejegyzett alapítványok

A bejegyzett európai politikai alapítványok jegyzéke

Az alábbi dokumentumok tartalmazzák valamennyi bejegyzett európai politikai alapítvány nevét és alapszabályát, a bejegyzés iránti kérelmük részeként benyújtott dokumentumokkal együtt.

Az európai politikai alapítványok jegyzéke

Az 1141/2014/EU, Euratom rendelet 7. cikke és az (EU, Euratom) 2015/2401 felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet 3. cikke értelmében a hatóság kezeli az európai politikai pártok és az európai politikai alapítványok nyilvántartását, és szabványosított kivonatokat bocsát ki. A természetes és jogi személyek az alábbi e-mail-címre kattintva és egy egyszerű igénylőlapot (lásd alább) kitöltve kérhetnek szabványosított kivonatokat a nyilvántartásból. A szabványosított kivonatokat a kérelem kézhezvételétől számított 10 munkanapon belül kézbesítik.

A hatóság a szabványosított kivonatokban szereplő információk hitelesítését megfelelően indokolt kérelem alapján uniós intézmények és szervek, tagállami hatóságok és bíróságok, valamint természetes vagy jogi személyek számára is elvégzi, amennyiben erre jogi vagy közigazgatási eljárásokhoz szükség van. A hitelesítéshez kérjük, kövesse a szabványosított kivonatokra vonatkozó fenti eljárást, és töltsön ki indokolással ellátott igénylőlapot (lásd alább). A hitelesítés a kérelem tárgyától függően 10-nél több munkanapig is eltarthat.