Directorul

Pascal Schonard este de profesie avocat și a obținut diplome în Franța și Germania. A absolvit studii postuniversitare la École nationale d'administration (ENA) din Franța.

Pascal Schonard a fost numit director al Autorității pentru partidele politice europene și fundațiile politice europene începând din 1 septembrie 2021 prin decizia Parlamentului European, a Consiliului și a Comisiei (JO L 277, 2.8.2021, p. 145). Anterior, a lucrat într-un cabinet de avocatură, a fost procuror general, funcționar în cadrul Direcției Generale Afaceri Interne și al Direcției Generale Justiție ale Comisiei Europene, în Cabinetul Secretarului General și în cadrul Serviciului Juridic al Parlamentului European.


„Autoritatea efectuează proceduri de înregistrare și verificare pentru partidele politice europene și fundațiile politice europene. Ea verifică dacă partidele și fundațiile politice europene respectă regulamentul aplicabil al UE și, dacă este necesar, decide să impună sancțiuni în conformitate cu drepturile procedurale.

Autoritatea contribuie la sensibilizarea politică la nivel european asigurând vizibilitatea documentației, pe care trebuie să o publice.

Autoritatea face parte dintr-un lanț de autorități administrative competente și își îndeplinește sarcinile în cooperare cu alte instituții și cu autorități naționale, inclusiv sarcina de a apăra integritatea alegerilor europene de abuzurile legate de încălcarea securității datelor.

Echipa motivată a autorității desfășoară această misiune în mod independent, eficient și cu respectarea pluralismului politic. Astfel, Autoritatea consolidează democrația europeană, îi protejează pe contribuabili și susține misiunea Parlamentului European.

Vă invit să ne descoperiți activitățile în aceste pagini."

Pascal SCHONARD